Zoek en gij zult vinden.

Vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Alles wat je wilt weten over Pixel Vault

Heb je vragen over Pixel Vault of heb je iets gezien wat niet klopt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Hieronder zie je alvast de meestgestelde vragen.

Wat is Pixel Vault?

Pixel Vault is dé website voor de volwassen gamer, waar gamejournalistiek serieus wordt genomen. Je vindt bij ons het belangrijkste gamenieuws, reviews, hands-ons en toffe achtergronden. Dat doen we met een tof team dat al haar kennis en passie voor gaming graag met jullie deelt.

Gebruiken jullie Discord?

Bij Pixel Vault zijn door de jaren heen steeds meer gamers betrokken geraakt en daar hebben we een gezellige club mee gevormd op Discord! Daar kletsen we over het laatste gamenieuws, kun je ons feedback geven en wordt er regelmatig een potje gegamed met elkaar. Wil je gezellig meediscussiëren? Klik dan even op deze link.

Wat maakt Pixel Vault voor de serieuze geek?

In de mainstreammedia heerst nog altijd het idee dat gamen voor kinderen en pubers is. Inmiddels is er een grote groep gamers die is opgegroeid met games en niet anders naar games kijkt dan anderen naar films en boeken kijken. Dat is wat we bij Pixel Vault doen: we nemen games net zo serieus als andere culturele uitingen.

Wat is het verschil tussen reviews, previews en hands-ons?

In een preview blikken we vooruit op een game en verzamelen we alle relevante informatie die tot dan toe bekend is over een game. Dat is dus enkel de informatie die de ontwikkelaar naar buiten brengt. De volgende stap is dat we met de game aan de slag gaan bij de ontwikkelaar of op de beursvloer. Zodra we de game even onder de knoppen hebben gehad, schrijven we er een hands-on over. Dan kunnen we ook al wat meer zeggen over wat je van de game kunt verwachten. Op het moment dat de game af is, gaan we deze reviewen en keren we hem helemaal binnenstebuiten. Aan het einde weten we dan precies hoe de game in elkaar zit en na het lezen van de review weet jij of je de game wel of niet in huis moet halen.

Kan ik bij Pixel Vault komen werken?

Jazeker, we zijn altijd op zoek naar mensen om ons team te versterken. Dat kan als redacteur, eindredacteur of een van de andere functies binnen Pixel Vault. Je vindt op onze vacaturepagina waar we precies naar op zoek zijn.

Ik heb een recensie geschreven. Kan ik die toesturen?

Je mag altijd eigen werk opsturen, maar wel alleen als onderdeel van een sollicitatie. We willen dat onze redacteuren en schrijvers haarfijn aanvoelen waar we bij Pixel Vault voor staan en dat gaat alleen als je op lange termijn met elkaar samenwerkt. Dat is ook gewoon erg gezellig, dus als je een gamer bent die graag schrijft, kun je gewoon solliciteren!

Hoe blijf ik op de hoogte van Pixel Vault?

Alles komt uiteraard op pixelvault.nl te staan. Verder kun je ons volgen via sociale media: Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast hebben we voor de videofielen ook een YouTube-kanaal en streamen we regelmatig op Twitch.

Wordt Pixel Vault gesponsord?

De redactie is geheel onafhankelijk. Uitgevers, ontwikkelaars of andere bedrijven hebben geen invloed op de artikelen die door de redactie worden geschreven. Pixel Vault werkt wel met advertenties en gesponsorde bijdragen, maar dit wordt duidelijk aangegeven. Reviews en nieuwsberichten zijn nooit gesponsord.