game nieuws Log in

review deadpool 2

Een film vol humor, vriendschap en verrassingen

Deadpool is Marvels meest grove antiheld. In 2016 kreeg deze schurk, gespeeld door Ryan Reynolds, zijn eerste solofilm, die erg goed werd ontvangen door fans en filmrecensenten. Vanaf deze week mogen we weer naar de bioscoop om het tweede deel over deze badass superheld te gaan bekijken. Maar de vraag is natuurlijk: is deel twee net zo vermakelijk als deel één?

Deadpool 2 zit vol met referenties naar het verhaal van het eerste deel, maar ook met citaten en grappen. Om alle humor uit deel twee te begrijpen, raad ik je aan om het eerste deel opnieuw te kijken voor je bezoek aan de bioscoop. Heb je de film al gezien, maar wil je je geheugen even opfrissen? Pixel Vault to the rescue: we geven je een korte recap van het eerste deel, uiteraard zonder spoilers. Om alle puns uit Deadpool 2 te begrijpen, moet je echter toch de film nogmaals bekijken.

Recap: wie is Deadpool?

In de eerste film maakten we kennis met Wade Wilson, een huurling met droge en zwarte humor die niet vies is om geweld te gebruiken om de vijanden van zijn klanten goed te laten schrikken. Wanneer hij Vanessa ontmoet, is hij op slag verliefd. En ze leefden nog lang en gelukkig.

review deadpool 2

Of toch niet. Wade wordt gediagnosticeerd met kanker en blijkt niet meer te kunnen genezen. Hij besluit Vanessa achter te laten omdat hij niet wil dat ze ziet hoe de ziekte hem aftakelt. Dan wordt hij benaderd door Dr. Smith die beweert dat hij hem wel kan genezen van zijn ziekte en hem daarbij extra krachten kan geven. Wade stemt in.

Helaas heeft de behandeling wat bijwerkingen: hij verliest zijn goede looks doordat zijn huid van top tot teen aangetast is door het muteren. Door een grote brand in het laboratorium denkt iedereen dat Wade dood is. Deadpool besluit zich te verschuilen achter zijn masker om wraak te nemen op de dokter die hem tot een monster heeft gemaakt.

Oude bekenden en veel muzikale ondersteuning

Deadpool 2 is een heel andere film dan je zou verwachten.  Dit kan voor sommigen de reden zijn om deze film beter te vinden dan de voorganger of juist niet. Het hangt af van de verwachtingen die je vooraf hebt. Net zoals in het eerste deel keert Ryan Reynolds terug in de schoenen van Deadpool om wraak te nemen op slechteriken. Ook Vanessa, Blind Al, Weasel, Dopinder, Colossus en Negasonic Teenage Warhead zien we weer op het witte doek.

review deadpool 2

Uiteraard begint de film weer met het afkraken van bepaalde mensen in de filmindustrie, want wat is een Deadpool-film zonder dat er mensen keihard met de grond gelijk worden gemaakt? De cinematografie blijft onveranderd: goede slo-mo shots,  close-ups van Deadpool in ongemakkelijke poses en heel veel bloederige actiescènes.

Een groot verschil met het eerste deel is dat in Deadpool 2 muziek een veel prominentere rol heeft gekregen. Het is te vergelijken met de invloed van muziek op de scènes zoals bij Marvels Guardians of the Galaxy met de Awesome Mixtapes. In die film ondersteunt de muziek de emoties van de scènes. Tip: let tijdens de aftiteling ook op de muziekkeuze!

Good Deadpool, bad Deadpool

Ryan Reynolds speelt niet alleen het karakter, maar heeft ook meegeschreven aan het script en dat kun je merken aan het persoonlijke tintje dat aan de film zit. Het is niet alleen een film waarbij je bijna van je stoel valt van het lachen, maar ook een film waarbij je meeleeft met Deadpool. Reynolds weet de balans tussen de zwarte humor en de zware emoties in de film goed te vinden, waardoor je af en toe toch even moet slikken, want deze film is een stuk donkerder dan het eerste deel.

review deadpool 2

Deadpool 2 doet zeker niet onder aan de eerste film over Deadpool. De trailers hebben vrijwel niets van het verhaal verklapt, waardoor je zonder enige verwachting de film in gaat.  De onverwachte cameo’s en nog grovere humor (ja, het kan echt) maken het tot een extreem vermakelijke film.

Normaliter krijg je bij Marvel een post-credits scène te zien. Helaas kregen wij deze niet te zien bij de persvoorstelling, omdat begin deze week besloten is dat deze echt te grof was: Deadpool voerde namelijk zijn magie uit op baby Hitler. Wat de uiteindelijke post-credits scène is geworden, moet ik dus alsnog gaan zien in de bioscoop. Maar dat vind ik helemaal niet erg.


Conclusie
Deadpool 2 is een film die je zeker niet wilt missen als je het eerste deel ook de moeite waard vond. Door een aantal heftige gebeurtenissen komt het personage nog beter uit de verf waardoor je nog meer van Deadpool gaat houden. Grappig, emotioneel (ja, echt), maar vooral vermakelijk: ga hem zien!

Goed!

  • De cameo’s zijn fantastisch!
  • Het gebruik van muziek geeft net dat beetje extra aan de film

Wat minder...

  • Het verhaal is zwaarder dan dat je wellicht verwacht

Wel zien als...

je verrast wilt worden door het script.

Niet zien als...

je niet van grove humor of bloederige scènes houdt.

Tags:

Lees verder:

Geef een reactie