game nieuws Log in

Gear Club Unlimited | Pixel Vault

Voor niets gaat de zon op

Wanneer je wilt racen op de Switch kom je al snel uit bij Mario Kart, maar er is eind vorig jaar een racer bijgekomen op de console. Gear Club Unlimited is stilletjes gereleased op de Switch, Pixel Vault checkte deze merkwaardige race-titel.


Je hebt de game misschien al in de winkels zien liggen en het kan zijn dat de titel Gear Club Unlimited je ook bekend voorkomt. De game van Eden Games Mobile is namelijk al enige tijd te spelen als free-to-play titel op Android. Deze mobiele game is nu geport naar de Switch. Dat is op zich al opvallend, aangezien het meestal andersom gaat: van een console of pc-game naar een mobiele variant.

Pay-to-play

Een mobiele free-to-play game op de Switch uitbrengen, klinkt bij voorbaat als een slecht idee. Ik kan je geruststellen dat Nintendo ervoor heeft gezorgd dat het free-to-play model is verdwenen. Alle microtransacties zijn uit de game gehaald en je betaalt alleen de aanschafprijs van de game.

Gear Club Unlimited | Pixel Vault
Na een race krijg je geen gereduceerde xp of beloningen meer en word je ook niet meer gepusht om van alles te delen met je vrienden op Facebook. Ook betalen voor bonussen is niet meer mogelijk en op het eerste gezicht lijkt de game dan ook een gewone arcade racer.

Stuurhulp

De besturing van de wagens is hetzelfde gebleven, maar door de controls van de Switch racet het allemaal een stuk prettiger dan op een mobiele telefoon. Gear Club Unlimited valt in de categorie arcade racer en je hebt dan ook constant het gevoel dat je lekker hard gaat.

De besturing is heel direct, waardoor je constant het gevoel hebt een goede controle over de wagen te hebben. Ook met alle stuurhulpen uit. Dat wilt niet zeggen dat je vanzelf door de parcours rijdt. Te weinig remmen betekent dat je de vangrail in vliegt, al heeft dat weinig consequenties. Je verliest misschien een seconde, maar in de meeste races rijd je de tegenstander zonder al te veel kleerscheuren weer voorbij.

Gear Club Unlimited | Pixel Vault

Wanneer je fan bent van racers als Need for Speed, dan zit je wat betreft besturing in Gear Club Unlimited in ieder geval goed. Als je meer van de simulatie bent, dan moet je je niet laten verwarren door de optie om met stuurhulp uit te rijden. Dit heeft uiteindelijk een minimaal effect en zorgt er niet voor dat de game opeens geen arcade racer meer is.

Kort door de bocht

Wat betreft de besturing en de grafische kwaliteiten van Gear Club Unlimited merk je niet dat het een port van een mobiele game is. Dat geldt niet voor de races. Net als op de mobiele telefoon duren de races meestal maar een minuut en dat kun je niet echt een volwaardige race noemen. Dat is eerder een korte sprint.

Toch hoeft dit geen nadeel te zijn. De Switch is immers uiterst geschikt om mee op reis te nemen en dan zijn korte ritten wel handig. Zeker als je race anders onderbroken zou worden door het overstappen in de trein of door het einde van je pauze op werk of studie. Verder zitten er honderden races in de game. De korte races betekenen dus niet dat je zomaar door de game heen bent.

Niet voor de verzamelaars

Het wagenpark in Gear Club Unlimited speel je geleidelijk aan vrij. Het aantal wagens dat in de game zit, valt echter wat tegen. De lijst bestaat uit iets meer dan 30 bolides en dat is voor een racegame anno 2018 echt te weinig. Zelfs Mario Kart 8 Deluxe heeft meer wagens.

Gear Club Unlimited | Pixel Vault

De selectie auto’s die in de game zit, is overigens prima. BMW, Mercedes en Nissan zijn het beste vertegenwoordigd, maar ook Jaguar en Bently hebben een wagen in de game zitten. Wel is bijvoorbeeld Porsche afwezig.In plaats daarvan zitten er twee modellen van het op Porsche gebaseerde RUF in de game.

De keuze is dus niet bepaald reuze, maar gelukkig kun je wel een hoop tijd steken in het aanpassen van je wagens. Zowel de inhoud als het uiterlijk kan worden getuned en kun je je wagens een eigen stijl geven. Spoilers, velgen en een flinke power-up geven een extra dimensie aan je auto’s en de game.

Bij gebrek aan beter

Gear Club Unlimited is een lastige racetitel. Aan de ene kant weet het heel goed boven het origineel voor mobiele telefoons uit te stijgen, maar qua wagenpark en races stelt de game teleur. Toch is Gear Club Unlimited een vermakelijke arcade racer, zeker bij het gebrek aan andere racegames op de Switch.

Gear Club Unlimited | Pixel Vault

Als we echter het prijskaartje in acht nemen, moeten we toch wat kritischer zijn. De game ligt met een adviesprijs van €45 in de winkels, wat erg hoog is voor wat de game te bieden heeft. Alleen als je echt niet zonder racegame kunt en je de Switch graag mee op pad neemt, is Gear Club Unlimited het overwegen waard.


Conclusie
Gear Club Unlimited is het free-to-play spelletje voor smartphones absoluut ontstegen. Eden Games heeft een gedegen arcade racer naar de Switch gebracht, waar je zeker onderweg al je racedrift in kwijt kunt. Jammer is echter het stevige prijskaartje, want uiteindelijk hebben we het hier niet over een AAA-titel.

Goed!

Wat minder...Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *