game nieuws Log in

Wtach Dogs Legion | Pixel Vault

Hack een legioen bij elkaar

Na de eerste twee Watch Dogs-games uit 2014 en 2016 hebben we best even moeten wachten op een vervolg. Inmiddels weten we dat het wachten bijna voorbij is, want Ubisoft heeft tijdens de E3 het derde deel aangekondigd, genaamd Watch Dogs: Legion. Net als de eerste delen is het een action-adventure game met een open wereld, maar er zit ook veel nieuws in. Deze keer kunnen we namelijk niet alleen beveiligingscamera’s en verkeerslichten hacken, maar ook alle NPC’s.

Voorafgaand aan de E3 had Ubisoft al in een bericht op Twitter bevestigd dat er een nieuwe Watch Dogs aan zit te komen. Dit nieuws was eerder al uitgelekt doordat de game verscheen in een lijst met aankomende Ubisoft-games op Amazon UK. Als ondertitel bij de aankondiging op Twitter schreef Ubisoft het cryptische “God save the NPC’s”. Dit leidde tot veel speculatie en blijkt te verwijzen naar twee belangrijke pijlers van de game: de locatie en de rol van NPC’s.

Een duistere versie van Londen

“God save the NPC’s” verwijst in eerste instantie naar het Britse volkslied God Save the Queen en daarmee naar de locatie waar de game zich afspeelt: het Londen van de nabije toekomst. In de trailer zien we de bekende toeristische hoogtepunten zoals London Eye, Tower Bridge en de Big Ben fotorealistisch in beeld komen.

De trailer begint met misschien wel het meest iconische beeld van Londen: de Big Ben en de Houses of Parliament, waar een rode dubbeldekkerbus rustig langsrijdt. Een zonnetje en een blauwe lucht met wat schapenwolkjes, alles in orde. Of toch niet? Er vliegt een wat onheilspellende drone door het beeld en de sfeer wordt al snel een stuk duisterder. Rellen, bomaanslagen en mensen die als beesten in kooien worden opgesloten, dat is wat er van Londen overgebleven is. En niet te vergeten: moordlustige robots.

Deze dystopische situatie is ontstaan nadat er een autoritair regime aan de macht is gekomen. Hier moet natuurlijk wat aan gebeuren. “It’s up to us to take our city back”, zegt de verteller met een lekker dik Londens accent. Maar waar moeten we beginnen? We kunnen het niet alleen, dus moeten we mensen rekruteren voor het verzet, dat zich heeft verenigd in de organisatie DedSec.

God save the NPC’s

Hier komt de belangrijke rol van NPC’s in de game naar voren. Je kunt namelijk iedere NPC rekruteren voor het verzet. Ga je voor een ex-spion, een robotica-expert, een kooivechter of toch liever een oud omaatje dat in een vorig leven sluipmoordenaar was? Het kan allemaal. Je speelt dus ook niet met één hoofdpersoon, maar met heel veel verschillende personages. Mocht je personage onverhoopt sterven, dan betekent dat dus ook dat je hem of haar voor altijd kwijt bent. Je moet dan een nieuwe hoofdpersoon kiezen uit je lijst met gerekruteerde NPC’s.

Je kunt wel zomaar iedereen rekruteren, maar je wilt natuurlijk het beste team samenstellen om Londen te bevrijden. Om dit te bereiken zoek je eerst een potentieel lid op om vervolgens met je hacktechnieken in zijn of haar leven in te breken om zoveel mogelijk over diegene te weten te komen. Als iemand je vervolgens geschikt lijkt om aan je team toe te voegen, dan speel je de zogenaamde Origin Mission van dit specifieke personage. Daarmee probeer je diegene te overtuigen zich aan te sluiten bij het verzet.

Alle Londenaren zouden volgens Ubisoft unieke karakters moeten hebben met elk hun eigen achtergrondverhaal en kwaliteiten. De vraag is nog wel of al deze Origin Missions van alle NPC’s in heel Londen ook echt interessant zullen zijn of dat de grote hoeveelheid ten koste zal gaan van de originaliteit.

Gelukkig hoef je niet al het harde rekruteerwerk alleen te doen. Legion kent een co-op-systeem waarbij maximaal vier spelers samen kunnen werken en hun progressie kunnen delen, zowel online als wanneer ze alleen spelen. Ook is er online extra content beschikbaar en kun je verschillende zijmissies doen, waaronder kooivechten, freestyle voetbal en graffiti spuiten.

Oud en nieuw in de Watch Dogs-franchise

Terwijl de eerste twee Watch Dogs-games zich nog afspeelden in Amerika, respectievelijk in Chicago en San Francisco, heeft de actie in Legion zich verplaatst naar Europa. Ook in Londen zal hacken nog steeds een belangrijk onderdeel van de game zijn. Je krijgt de mogelijkheid om gevechtsdrones te hacken, spin-achtige robots te besturen om stealth-aanvallen uit te voeren of dankzij het hacken van augmented reality ongezien rond te lopen.

Net als in de vorige twee delen kun je zelf bepalen of je een missie uitvoert zonder opgemerkt te worden of dat je er vol in gaat met rondvliegende kogels. De hele boel opblazen, iedereen een voor een uitschakelen of de deur intrappen en schieten op alles wat los en vast zit, het kan allemaal. Houd er alleen wel rekening mee dat verschillende aanvalstactieken ook verschillende consequenties kunnen hebben, zoals je kunt zien in de gameplay-trailer hieronder.

Watch Dogs: Legion – 6 maart 2020

Watch Dogs: Legion verschijnt op 6 maart 2020 voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Er zullen vier verschillende versies van de game uitkomen met elk hun eigen extra’s: de standaardeditie, de Gold Steelbook Edition, de Ultimate Edition en de Collector’s Edition. Iedereen die voor 28 februari één van de drie speciale edities bestelt, mag de game drie dagen voor de releasedatum al spelen. Wie de game vooruitbestelt, krijgt er drie exclusieve skins bij.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *