game nieuws Log in

Portaal naar een nieuwe dimensie

Het lijkt erop dat TT Games besloten heeft om dezelfde weg in te slaan die eerder bewandeld werd door Skylanders en de Amiibo figuurtjes met hun nieuwe game LEGO Dimensions. Het starterspakket van deze game zal een portaal bevatten waarmee je figuurtjes of voorwerpen op je scherm kunt laten verschijnen. Er zullen meerdere pakketten uitkomen waar verschillende dingen inzitten zodat je de LEGO game grotendeels zelf kunt invullen met dingen die jouw interesse wekken. Het lijkt dan ook een enorme game te gaan worden in de populaire LEGO franchise. Lees meer in deze preview en kom erachter of dit de game is die je moet hebben.

Ontwikkeld door Traveller’s Tales en uitgegeven door Warner Bros., deze game belooft heel wat voor de LEGO fans onder ons. Wanneer je het starterspakket koopt ben je in bezit van de game zelf, een portaal waarmee je de personages in de game kunt brengen en een drietal LEGO figuurtjes. Dus eigenlijk alles wat je nodig hebt om te beginnen met het verhaal. Het verhaal van de game draait rondom Batman, Gandalf en Wyldstyle die het opnemen tegen bad guy Lord Vortech. Lord Vortech woont op een oude planeet midden in het LEGO universum. Er is een gerucht dat wanneer iemand alle elementen van deze planeet bezit, diegene controle heeft over het hele universum. Natuurlijk is Lord Vortech ervan overtuigd dat hij deze controle moet hebben en hij roept personages uit verschillende LEGO werelden op om hem te helpen. Alleen de gecombineerde krachten van de grootste LEGO helden kunnen hem stoppen. Wanneer er in verschillende LEGO werelden portalen verschijnen, worden er personages opgezogen. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle moedig er achteraan en zo komen ze tijdens hun avontuur in verschillende werelden. Ze komen erachter dat Lord Vortech slechteriken oproept om te helpen en zo komen verschillende personages elkaar tegen en vervalt de grens in het LEGO universum. De helden moeten alles uit de kast halen om hun vrienden te helpen en ervoor te zorgen dat de portalen niet alles opzuigen.

Lego Dimensions 003

Ik kijk persoonlijk erg uit naar deze titel want de LEGO games zijn altijd komisch, leuk en grappig om samen te spelen. En met de komst van deze game lijken de opties groter dan ooit tevoren. Ook komen er verschillende pakketten uit waardoor je weer nieuwe dingen aan je game kunt toevoegen. Momenteel zijn er al veel van deze items bekend gemaakt waardoor je ongeveer weet wat je kan verwachten. Zo is er bijvoorbeeld een Back to the Future pakket, maar ook Doctor Who en the Simpsons komen eraan.

Deze uitbreidingspakketten zijn grofweg in drie categorieën in te delen, fun pack, team pack en de level pack. Een fun pack bevat een personage van een bepaalde franchise en een item of voertuig om mee te spelen. Zo is er bijvoorbeeld een Legolas fun pack, uit de Lord of the Rings films, deze bevat Legolas en pijlen schieter. De team packs lijken veel op de fun pack alleen bevatten ze meer personages, meer items of voertuigen en ze hebben unieke vermogens. Zo is er het DC Comics pakket; deze bevat de Joker, Harley Quinn en haar hamer en de helikopter van de Joker. Als laatste heb je het level pack; deze bevat een personage, item of voertuig, een nieuw level en een nieuwe verhaallijn om te volgen.

LEGO Dimensions

Deze pakketten zijn helaas niet direct beschikbaar maar zullen komend jaar verspreid uitkomen. Op zich slim bedacht van Warner Bros., zo blijven mensen langer geïnteresseerd in de game en is het mogelijk om wat geld te sparen. Want geld, dat is op dit moment het enige minpunt dat ik aan deze game zie. Ik vrees dat de uitbreidingspakketten absoluut niet goedkoop zullen zijn, dus als je alles wil hebben zal je een flinke duit moeten gaan betalen. Natuurlijk ben je nooit verplicht om deze te kopen, maar stiekem wil ik dan ook wel alles hebben. Verder lijkt het erop dat deze game groots en geweldig gaat worden, door alle verschillende mogelijkheden en de diverse uitbreidingspakketten is er voor ieder wel wat wils. Het is nog even afwachten hoe de daadwerkelijke gameplay is, maar als voorgaande LEGO games daar een beeld van geven lijkt dit wel goed te komen. Naar mijn mening zijn LEGO games altijd een heerlijk tijdverdrijf.

Kortom, het lijkt erop dat deze LEGO game geweldig gaat worden. Door zijn diversiteit en meerdere aankomende uitbreidingen lijkt de game lang leuk te blijven en is er voor ieder wat wils in de pakketten. Het grootste nadeel eraan zijn voor nu de kosten, er zal zeker een flink prijskaartje aan zitten waardoor je niet met de standaard 60 euro klaar bent. Gelukkig komen de uitbreidingen verspreid uit, dus heb je tijd om een flinke spaarrekening op te bouwen.

Lego Dimensions 004
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *