game nieuws Log in

Destiny - Pixel Vault

Er is nog een toekomst

Bungie komt met een nieuwe shooter en volgens hen niet zomaar één. Dit zal de grootste game zijn waar ze zich ooit op geconcentreerd hebben. Destiny is de titel van deze nieuwe game en is kort geleden bekendgemaakt met een prachtige video en een bijbehorende, al dan iets onduidelijke, presentatie.

Wat we er tot nu toe van kunnen maken is dat Destiny een first person shooter zal zijn met een combinatie van open wereld elementen (denk hierbij aan Skyrim.) De game maakt verder gebruik van social media en smartphone technologie. Spelers kunnen dan samen groepen vormen en quests doen. Activision CEO Eric Hirschberg noemt dit een ‘shared world experience’.

Destiny_02

De game speelt zich af in een alternatieve sci-fi geschiedenis, te vergelijken met de Gouden Eeuw, van de mensheid. De aarde is aangevallen door een onbekend wezen of voorwerp. Niemand weet te vertellen wat er gebeurd is en wat ze gezien hebben. Deze aanval zorgt ervoor dat de mensheid eigenlijk zo goed als uitgestorven is. Een kleine groep mensen weet te overleven en dankt hun overleving aan een groot, mysterieus bolvormig buitenaards schip dat in de lucht hangt, genaamd de “Traveller”.

De Traveller offerde zich op met de verwachting om zo de mensheid te kunnen redden. Jaren later keert een groep mensen, een stuk geavanceerder, terug naar de aarde. Ondertussen is het een stuk minder gezellig geworden op aarde. Rare, enge wezens hebben de planeet overgenomen.

Destiny_03

Als speler van Destiny neem je de rol over van de “Guardian”, een soldaat die de laatste stad van de mensen moet beschermen. Om een poging te doen de aarde terug te winnen, bouwt de resterende mensheid aan deze laatste stad onder hun beschermer, de Traveller.

Iets wat erg verfrissend klinkt is dat Destiny open en eenvoudig te benaderen is. Het maakt geen gebruik van een user interface en er zijn geen menu’s. Als dit op een goede manier uitgewerkt wordt, zorgt dit voor een aangename, toegankelijke en realistische gameplay.

Destiny_04

Daarnaast komt er een bijbehorende Destiny mobile app voor de smartphone, waarmee spelers met elkaar verbonden kunnen blijven. Wat uit de video’s en bekendmakingen tot nu toe geconcludeerd kan worden is dat spelers elkaar berichten kunnen sturen, meldingen krijgen van nieuwe gebeurtenissen, zien of je vrienden in de buurt zijn en je de uitrusting van je personage kan bekijken.

Het sociale aspect van deze mobile app zou ervoor kunnen zorgen dat je als speler quests met elkaar kunt inplannen en nooit meer die saaie online ervaring zal hebben waarbij je in je eentje net niet die belangrijke quest kan afmaken. Simpelweg even de app opstarten en kijken of er vrienden beschikbaar zijn – mits de app goed werkt.

Destiny_05

Voor deze game maakt Bungie gebruik van een nieuwe engine. De belichting zal zeer realistisch zijn en hierdoor komt de sfeer en vormgeving van Destiny heel goed tot zijn recht. Details komen nog beter naar voren en zorgen voor een adembenemende setting.

Verder maakt de game gebruik van een dag en nacht cyclus, waardoor het allemaal nog net iets realistischer zou moeten aanvoelen. Bungie is, zoals we ook van Halo gewend zijn, nog steeds ontzettend goed in het verzinnen van gevarieerde sci-fi omgevingen.

Destiny_07

Helaas is er verder nog weinig bekend over de game, dus zullen we moeten afwachten. Wel kunnen we verwachten dat de game ondersteund zal worden door een kwalitatieve soundtrack, mede mogelijk gemaakt door een verassend duo; Marty O’Donnell en Sir Paul McCartney.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *