gamenieuws Log in

Op een koude kerstavond

Een lange tijd hebben superhelden weinig voet aan de grond kunnen krijgen in de wereld van videogames. De vaak aan (even slechte) films gerelateerde games werden niet goed uitgevoerd en de comic fan bleef met een leeg gevoel achter. Batman: Arkham Asylum was een frisse wind door het landschap en wist zowel comic fans als gamers te plezieren. Met Batman: Arkham City ging ontwikkelaar Rocksteady nog een stap verder. Zal Batman: Arkham Origins ook zo’n impact hebben?

De eerste grote, en misschien meest belangrijke, verandering is dat Rocksteady niet meer aan het stuur staat van de ontwikkeling van Batman: Arkham Origins (B:AO). De verantwoordelijke voor de ontwikkeling is Warner Bros. Games Montreal, een studio die nog niet veel ervaring heeft met het ontwikkelen van games, maar wel verantwoordelijk was voor Batman Arkham City: Armored Edition voor de WiiU. Deze game werd met gemengde reacties ontvangen maar onlangs getoonde beelden van B:AO beloven veel goeds.

Batman_Arkham_Origins_02

Zowel visueel als qua gameplay wist B:AO een goede indruk achter te laten op de E3 en San Diego Comic Con van dit jaar. De prequel op de voorgaande Arkham games speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen van Arkham Asylum af en toont een meer intact en levendiger Gotham City waarin de Caped Cruisader nog niet veel kilometers op zijn spreekwoordelijke teller heeft. De game zal dus ook veel vijanden van Batman bevatten die hij daar voor nog niet eerder heeft moeten uitschakelen. Daarnaast is hij zelf nog niet de ruige en gelikte superheld zoals wij hem tegenwoordig kennen.

Over het verhaal is op het moment van schrijven nog niet heel veel bekend. Maffiabaas Black Mask heeft op kerstavond een prijs van vijf miljoen dollar gezet op het hoofd van Batman en een acht tal bad guys zullen proberen hem om te leggen. Nog niet alle rollen in het verhaal zijn vrijgegeven maar een aantal vijanden van Batman zijn al aangekondigd. Zo zullen onder andere Bane, Penguin en Joker wederom hun opwachting maken en zullen er ook personages zich voorstellen die niet eerder in de serie zaten, zoals bijvoorbeeld Deathstroke en Copperhead. Daarnaast zullen huidige vrienden, zoals Commisioner Jim Gordon, Batman nog niet helemaal vertrouwen en hem zien als een gevaarlijke vigilante.

Batman_Arkham_Origins_03

Naast de algemene verhaallijn zullen er ook in dit deel weer een behoorlijk aantal zijmissies kunnen worden gespeeld. Vele bekende gezichten in het Batman universum zullen de stad terroriseren en het is de taak van de speler om ze te stoppen. Daar naast zal Batman ook een betere reputatie kunnen krijgen bij de politie van Gotham door missies op te pakken die hij binnen krijgt via de politiescanner.

Hands on previews van de game tonen dat de controls voor de game bekend zullen aanvoelen voor degenen die de voorgaande delen hebben gespeeld. De grappling hook en combat moves lijken vooralsnog exact hetzelfde te zijn als in de vorige games. Wel zijn er nieuwe vijanden toegevoegd aan het roster en moeten er nieuwe tactieken worden ingezet om deze te verslaan. Daarnaast heeft Batman ook nieuwe gadgets. Zo kunnen misdaden worden gereconstrueerd met een 3D tool genaamd Bat Vision en zullen er extra functies worden toegevoegd aan de Batclaw.

Batman_Arkham_Origins_04

Batman: Arkham Origins zal uitkomen in oktober van dit jaar en zal verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en PC. Een second screen ervaring is door de uitgever niet bevestigd maar er zal wel een spinoff komen van B:AO op de Nintendo 3DS en de PlayStation Vita genaamd Batman: Arkham Origins Blackgate welke zich afspeelt na de gebeurtenissen in Batman: Arkham Origins.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie