ZombiU gaat multiplatform onder naam “Zombi”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
ZombiU gaat multiplatform onder naam “Zombi”

Wat wellicht als een van de meest slecht bewaarde geheimen aller tijden geclassificeerd kan worden is nu eindelijk officieel. De Wii U-exclusieve game ZombiU gaat multiplatform onder de naam “Zombi”. De game zal nu ook de pc, PlayStation 4 en Xbox One aandoen.

De geruchten rondom de port deden al maanden de ronde, zo niet al ruim een jaar. Een van de weinige third-party games die de Wii U rijk was, ZombiU, zal geport worden naar de andere systemen. Dat heeft Ubisoft vandaag bekendgemaakt door middel van een aankondigingstrailer. De trailer bestaat uit zowel CGI als ingame footage en het CGI-gedeelte doet denken aan de eerste trailer van Dead Island. Of deze versie van ZombiU met verbeteringen of een grafische upgrade komt is niet duidelijk, maar aan de hand van de beelden te zijn lijkt er weinig nieuws onder de zon.

ZombiU was oorspronkelijk exclusief voor de Wii U en een van de launchtitels voor Nintendo’s nieuw systeem. Het is door middel van een aantal functies vooruitstrevend. Niet alleen ging (en kon) de game niet op “pauze” terwijl je in je inventory keek, het maakte ook inventief gebruik van de Nintendo Gamepad en speelde je elke keer met een nieuw personage wanneer de vorige doodging. Je was in staat om je gezombificeerde oude zelf terug te vinden en die te doden zodat je je gear terug kon krijgen, maar als je daartoe niet in staat was verloor je al je spullen. De game viel met name bij de survival horror enthousiastelingen in de smaak.

Zombi zal vanaf 18 augustus verkrijgbaar zijn, zoals eerder gezegd dus op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.