YouTube lanceert vandaag Twitch-concurrent

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
YouTube lanceert vandaag Twitch-concurrent

Vandaag lanceert YouTube het nieuwe platform YouTube Gaming waarmee het de strijd aan wilt gaan met Twitch.tv. De dienst is vanaf heden te gebruiken voor alle gebruikers van de filmpjes website.

Met YouTube Gaming moeten games een eigen plaats krijgen op de bekende filmpjeswebsite van Google. Spelers kunnen moeiteloos vanaf de pc games streamen naar de dienst. In de toekomst zullen waarschijnlijk ook consoles deze mogelijkheid krijgen. Daarnaast krijgen Ook iOS en Android-apparaten een eigen app waarmee streams bekeken kunnen worden. Of er ook vanaf mobiele apparaten gestreamed kan worden is op dit moment nog niet bekend.

Met deze nieuwe dienst wil YouTube de concurrentie met Twitch.tv en Amazon aangaan. Het nieuws komt dan ook bijna exact een jaar nadat Amazon aankondigde dat het Twitch.tv had opgekocht. Grote verschillen zijn dat YouTube Gaming helemaal op HTML5 draait in tegenstelling tot Twitch.tv, waarbij nog veel Flash-elementen zijn. Ook zal YouTube Gaming streams met 60 frames per seconde ondersteunen en video’s direct om kunnen zetten naar YouTube. Tijdens livestreams zullen spelers ook tot vier uur terug kunnen spoelen in de stream.

Benieuwd naar de look & feel van YouTube Gaming? Neem dan eens een kijkje op ons kanaal hier.