Yamauchi-familie verkoopt aandelen aan Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yamauchi-familie verkoopt aandelen aan Nintendo

De oprichters van Nintendo, de Yamauchi-familie, heeft al tientallen jaren een 51% marktaandeel van Nintendo’s aandelen. Nu hebben de kinderen van de vorig jaar overleden Hiroshi Yamauchi de geërfde aandelen deels terugverkocht aan Nintendo.

Hiroshi Yamauchi is de man die ervoor heeft gezorgd dat Nintendo is waar het nu staat, maar is afgelopen september overleden. Zijn aandelen van het bedrijf zijn na zijn dood verdeeld over zijn vier kinderen. In een ware praktijk van handjeklap heeft Nintendo een groot gedeelte van die aandelen teruggekocht. Het zou om ongeveer 10% van het totaal gaan, wat neerkomt op zo’n 1,1 miljard dollar. Onduidelijk is welke van de vier kinderen afstand heeft gedaan van de aandelen, of dat alle kinderen een beetje van de aandelen hebben verkocht. Met het kopen van de aandelen hoopt Nintendo sterk te blijven op de Japanse aandelenmarkt.

Sinds het record uit 2007 tijdens de Wii-gekte zijn de aandelen van Nintendo intussen zo’n 80% gedaald. Dankzij een falende strategie en onbereikbare doelgroep verkoopt Nintendo weinig en zijn de aandelen voornamelijk aan het zakken.