Log in

Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox One ondersteuning zal bieden aan DLNA. Dit systeem maakt het mogelijk om media via mediaspelers naar de console te streamen. Eerder deze week werd bekend dat de PlayStation 4 geen ondersteuning zal gaan bieden aan de DLNA service.

Naast DLNA zal de Xbox One, in tegenstelling tot de console van Sony, ook audio CD’s kunnen afspelen. Wel werd hierbij opgemerkt dat de Xbox One geen bestanden van CD’s zal kunnen halen of kunnen opslaan. In een statement tegenover Polygon melde een Microsoft vertegenwoordiger dat het bedrijf bezig is met het certificeren van DLNA. De Xbox One zou kunnen fungeren als een ‘play-to reciever’ en gebruikers in staat stellen content naar de console te streamen via ondersteunde apparaten, waaronder Windows versies 7, 8 en 8.1, en verschillende Windows telefoons.

Op de Xbox One zullen wel audio CD’s afgespeeld kunnen worden. Het is echter niet mogelijk om, net als bij de Xbox 360, bestanden van deze CD’s af te halen, aldus een woordvoerder. Ook zal het niet mogelijk zijn om MP3 en AAC bestanden via USB vanaf een MP3 speler of smartphone te spelen. Een statement meld dat Xbox Music een ‘onbeperkte, advertentie vrije muziekdienst via abonnement’ zal bieden. Deze dienst zal $9,99 gaan kosten per maand.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie