Log in

Shinji Mikami, bekend van de Resident Evil serie heeft in een interview gezegd dat er “geen merkbaar verschil is” tussen de Xbox One en de PlayStation 4. Tijdens het ontwikkelen van een game kijkt men alleen naar één platform, het porten is blijkbaar makkelijk en betrouwbaar genoeg.

“Waarom zou ik twee versies moeten maken? Toen de Xbox One werd aangekondigd, waren de specs lager dan die van de PlayStation 4, maar sindsdien is de Xbox One aangepast en zijn ze nagenoeg gelijk. Dus we maken een game voor één platform en porten het naar de ander. Dus voor welke console we de game ontwikkelen maakt helemaal niks uit.”

Dit is opmerkelijk, aangezien eerdere berichten aangaven dat de PlayStation 4 niet zomaar krachtiger was, maar aanzienlijk krachtiger. Microsoft probeerde dit nieuws tegen te gaan door te zeggen dat de kracht van beide machines elkaar niet veel ontschieten, maar dat beide machines hun krachten op verschillende manier benutten, waardoor het lijkt alsof een machine achterloopt. Dit bericht van Mikami lijkt Microsoft’s theorie te ondersteunen.

Shinji Mikami’s nieuwe game is ‘The Evil Within’ voor de PS3, Xbox 360 en pc, maar blijkbaar heeft hij samen met zijn team genoeg tijd om te kijken wat de volgende generatie voor mogelijkheden bied. The Evil Within zal proberen terug te gaan naar het echte Survival Horror zoals we het kennen van Alone in the Dark en (het originele) Resident Evil, dus is het afwachten wat hij met de krachten van de nieuwe generatie kan verwezenlijken.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie