Log in

Creative director Ken Lobb van Microsoft onthulde op de San Diego Comic Con dat elke laatste vijf minuten van een gameplay sessie op de Xbox One opgenomen kan worden. Deze functie draagt voorlopig de naam Project Upload. Sony kwam al eerder met vergelijkbare plannen voor de PlayStation 4 om de laatste vijftien minuten op te kunnen nemen.

Verschillende sociale functies zullen worden toegevoegd voor gebruikers die hun speelsessies willen delen. Zo zou er via de Kinect functie commentaar geleverd kunnen worden, er kunnen titels worden toegevoegd en Microsoft belooft editing tools toe te voegen die ingezet kunnen worden bij de opnames. Zowel bij de Xbox One als bij de PlayStation 4 zal de mogelijkheid bestaan opgenomen video’s te streamen.

Lobb: “Het idee is dat je altijd aan het opnemen bent. De laatste vijf minuten van de game die je speelt kunnen worden altijd opgeslagen op je vaste harde schijf”. Voor spelers die graag online gamen en daarom niet meteen kunnen stoppen met een game sessie zal de mogelijkheid bestaan de laatste 30 seconden voor later gebruik op te slaan.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie