Log in

Als je je zorgen maakt dat je voortaan twee Xbox consoles bij de tv moet hebben staan om alle Xbox games te kunnen spelen, dan heeft Microsoft misschien goed nieuws voor je. Dankzij de cloud zou het mogelijk zijn om oude games te streamen, vergelijkbaar met de Gaikai service van Sony.

In een interview van Gamespot heeft Microsoft’s senior director Albert Penello gezegd dat ze via de cloud telkens nieuwe services aan kunnen bieden. Simpele dingen zoals stem herkenning en activering, maar ook het streamen van originele Xbox- en Xbox 360 games.

“Het is lastig om aan mensen uit te leggen wat de cloud precies is, en wat het kan. Maar het geeft ons de mogelijkheid om zo ontzettend veel te doen. Zelfs gecompliceerde dingen zoals het streamen van oude games. De kwestie is nu alleen nog, hoe gaan we het aanpakken, hoeveel het ons kost om te doen, en of het een prettige ervaring is voor onze klanten.”

Het ziet er naar uit dat Microsoft er alles aan wil doen om het besmeurde imago van de Xbox One op te poetsen. Maar niemand kan ontkennen dat Microsoft op de goede weg is.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie