Log in

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het haar Xbox One op 22 november in de verkoop zal zetten. Om te zorgen dat deze dertien landen genoeg consoles krijgen is daarom ook de productie vandaag gestart. Daarnaast zou de processor flink zijn verbeterd in de afgelopen maanden.

Op 22 november zal de console beschikbaar worden in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het zal dan ook niet lang duren voordat de eerste exemplaren via de grijze markt te koop zullen zijn in Nederland. Wanneer de console officieel naar Nederland zal komen is momenteel nog steeds niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk in de eerste maanden van 2014 zijn.

Daarnaast heeft Microsoft nog flink aan de processor van de console gewerkt en is deze in productie gegaan met een snellere CPU. Volgens Geekwire is de kloksnelheid van de processor verhoogt van 1.6GHz naar 1.75GHz, een grotere sprong dan dat Microsoft zelf in eerste instantie had verwacht.

Wat de releasedatum van de Xbox One zal betekenen voor de verkoopcijfers tegenover de PlayStation 4 is nog maar de vraag; de PlayStation komt in Amerika een week eerder uit, terwijl de console in Europa een week later zal verschijnen.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie