Log in

Tijdens de Eurogamer Expo in Londen deze week vertelde Phil Harris van Microsoft dat de Kinect functie van de Xbox One twee verschillende stemmen kan onderscheiden. Daarnaast werd ook duidelijk gemaakt dat bewegende monden door de Kinect kunnen worden herkend in een donkere ruimte.

Het is vooralsnog niet bekend of de tweestemmige functie ook echt gebruikt zal worden binnen games, maar het werd duidelijk gemaakt dat er wel twee verschillende stemmen herkend konden worden en commando’s kunnen worden gegeven aan de Xbox One zonder dat deze voor verschillende personen gekalibreerd hoeft te worden.

Naast voice control en herkenning van bewegingen zal de Xbox One door Kinect ook kunnen bepalen door wie een controller wordt vastgehouden. Door het inlezen van gelaatstrekken en kenmerkende eigenschappen van spelers kan de Kinect bepalen welke speler een controller in zijn handen heeft. Alle eigenschappen van Kinect zullen echter kunnen worden ingesteld naar de wens van de gebruiker tijdens de setup van de Xbox One, als reactie op de zorgen die geuit werden over eventuele privacy schending door het doorsturen van gevoelige informatie door het apparaat.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie