Xbox Elite Controller krijgt nieuwe versie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox Elite Controller krijgt nieuwe versie

De Xbox Elite Controller krijgt een flinke revisie, zo maakte Microsoft tijdens de E3-persconferentie bekend. De controller krijgt nieuwe features, waaronder aanpasbare thumbsticks en een ingebouwde batterij. De controller is vanaf vandaag te pre-orderen.

De originele Xbox Elite Controller verscheen in 2015 en had extra functies boven de normale Xbox One-controller met extra triggers aan de achterkant, instelbare triggers en instelbare profielen. De nieuwe generatie bouwt voort op het succes van het origineel, met verbeterde onderdelen. Zo hebben de LT en RT-triggers nu drie niveaus in plaats van twee en kan de controller drie profielen gelijktijdig beheren.

Naast verbeterde features heeft de controller ook nieuwe functies. Zo heeft de controller een ingebouwde batterij en dient de carrying case ook als draadloos oplaadpunt voor de controller. Deze samen zouden genoeg moeten zijn voor 40 uur aan gametijd. Ook kan de spanning van de thumbsticks ingesteld worden op de nieuwe versie, zodat spelers meer controle krijgen over de gevoeligheid.

Naast de standaard draadloze verbinding heeft de nieuwe versie ook Bluetooth, zodat deze ook makkelijk met je pc te gebruiken is. Pre-orders in Amerika zijn vandaag begonnen, wanneer ze in Nederland beschikbaar zullen zijn is nog niet bekend.