Log in

Egosoft, de ontwikkelaar van de X-franchise heeft een trailer online gezet voor het zesde deel in de serie en komt tegelijk met de release datum voor het spel. Het spel moet 15 november in Europa uitkomen gevolgd op 19 november voor Amerika.

De X serie is een sci-fi trading en combat flight simulator en is populair onder de fans van het genre. X Rebirth zou in eerste instantie in 2011 uitkomen maar na wat nieuwsposts werd het angstvallig stil rondom de game. Volgens Egosoft heeft het uitstel meerdere redenen; schaalvergroting en vernieuwde interface.

De spelwereld in X Rebirth is weer grootst opgezet zoals we gewend zijn in de X games maar deze keer wilde Egosoft een meer levendige wereld en heeft hier veel tijd aan besteed.

Ook de interface is aangepast omdat het voor beginnende space piloten makkelijker te maken de game onder de knie te krijgen. Egosoft belooft de trouwe fans wel dat de game mechanics weinig verschillen van de vorige games. Het ‘trade, fight, build, think’ motto van de game blijft.

De trailer laat in ieder geval een hele goede indruk achter en toont een levendige en grafisch prachtige omgeving inclusief een cockpitview zoals elke space-sim zou moeten hebbben.

Over prijs en technische eisen is nog niks bekendgemaakt.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie