Log in

Leden van een Chinese fraudeursgroep hebben tot maximaal twee jaar cel gekregen. De groep kocht gestolen accounts uit World of Warcraft op en verkochten daarna weer het goud en de uitrusting, wat ze uiteindelijk winst opleverde.

In totaal bestond de groep uit tien mannen en kregen allemaal een gevangenisstraf. De leider van de groep verdwijnt voor twee jaar de cel in terwijl de andere negen legen voor iets minder dan twee jaar de cel in gaan. In totaal zouden de mannen meer dan 10.000 accounts hebben gehackt waarmee ze de fraude deden plegen.

De accounts werden door de groep leeg gehaald, waarna een account voor ongeveer een dollar weer werd doorverkocht. Het goud en de uitrusting leverde al snel drie dollar op. Uiteindelijk leidde een groot aantal klachten naar de groep en is ontdekt dat er uiteindelijk 11.500 account zijn gehackt, samen goed voor 7900 euro.

Naast de celstraf kregen de heren ook nog een geldboete opgelegd. De leider van de bende krijgt in totaal een boete van 5850 euro. De rest van de groep kreeg een geldboete van 731 euro per lid. Daarnaast zijn alle behaalde inkomsten in beslag genomen.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie