Windows 10 “na de zomer” op Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Windows 10 “na de zomer” op Xbox One

Xbox-baas Phil Spencer heeft via Twitter laten weten dat Windows 10, het nieuwe besturingssysteem dat deze zomer zal uitkomen voor pc, pas “na de zomer” op de Xbox One zal verschijnen.

Daarmee lijkt het er dus op dat het besturingssysteem op z’n vroegst in de herfst van dit jaar naar de console zal komen. Dit werd uit de doeken gedaan op Twitter, waar iemand vroeg of er ook een Windows 10 bèta op de Xbox One komt en wanneer. Microsoft gaf eerder al aan dat de functionaliteit van het besturingssysteem eerst via een Preview Program naar de Xbox komt, waar alleen genodigden voor in aanmerking komen.

Windows 10 zal uiteindelijk als een update op de Xbox One worden geïnstalleerd, maar zal je console niet meteen drastisch veranderen, aldus Spencer. Hoe het allemaal precies in z’n werk zal gaan en of het veranderingen aan je dashboard zal maken, is nog onduidelijk.

“Niet alle features van de pc-versie zullen een-op-een overgezet worden naar de console, dat zou onnodig zijn”, liet Spencer ook weten. “We zullen mensen geen Excel zien gebruiken op de Xbox, maar Microsoft maakt het makkelijker ervaringen te porten van de pc naar de Xbox waar het nut heeft.”

Welke features wel geïntroduceerd worden, zijn streamen naar je Windows 10-pc en cross-platform, waardoor pc-gebruikers en Xbox One-gebruikers dezelfde game tegen of met elkaar kunnen spelen, beginnend bij Fable Legends.