game nieuws Log in

De president van Ubisoft North-America betreurt dat Watch Dogs is uitgesteld tot het voorjaar van 2014. Volgens hem zou de game de beste launchgame geweest zijn voor zowel PS4 als de Xbox One.

Watch Dogs was oorspronkelijk gepland als launchgame voor de PS4 en Xbox One, maar werd uitgesteld om Ubisoft de tijd te geven om de puntjes op de i te zetten. Laurent Detoc; de president van Ubisoft North-America vertelde in een interview met IGN hoe het er aan toe ging toen men de beslissing moest nemen om de game uit te stellen.

“Een ontzettend moeilijke beslissing. Want ik weet dat dit een industrie is waarin mensen die je zien als held, je in een moment kunnen gaan zien als idioot. Toen we de hele wereld moesten vertellen dat Watch Dogs uitgesteld moest worden was zo’n moment. Ook al was intern er niet iedereen mee eens, het moest gebeuren ten goede van het product.”

Ten tijde van Gamescom leek iedereen bij Ubisoft er zeker van dat de game het zou halen. Iets meer dan duizend mensen werkte, of hadden aan de game gewerkt. Een maand later leek het toch niet haalbaar en moest men denken hoe ze het aan de buitenwereld gingen vertellen.

“Het is erg pijnlijk voor ons om te doen, maar voor sommige games is het niet mogelijk om ze beter te maken tenzij je overnieuw begint. Watch Dogs was anders, want het was niet waar we wilde dat het was. Konden we het nog beter maken? En wat was ervoor nodig om het zo ver te krijgen? In augustus leek het alsof we november konden halen, maar het werd met de dag minder zeker. Ik weet zeker dat Watch Dogs de beste launchgame geweest zou zijn.”

Ondanks de vertraging blijft Detoc positief en denkt hij dat Watch Dogs een grote hit wordt. Hij verwees naar GTA5 en zei dat een beetje extra tijd wonderen kan verrichten.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *