Log in

De langverwachte open world game Watch Dogs was niet altijd zoals we het nu kennen: het project begon oorspronkelijk als een nieuwe Driver game die tijdens de ontwikkeling te veel afweek van het originele concept.

In een gesprek met IGN heeft de baas van Ubisoft North America Laurent Detoc, verklapt dat Watch Dogs niet als Watch Dogs is begonnen.

“Het begon niet als Watch Dogs. Zo’n drie jaar geleden werkten we aan een nieuwe race engine voor de Driver serie en tijdens de ontwikkeling veranderde het. Watch Dogs gebruikte veel van het werk dat al klaar was met de nieuwe engine.”

Detoc maakte wel duidelijk dat men niet zomaar ongebruikte dingen van het Driver project in Watch Dogs heeft geplaatst om te voorkomen dat het ongebruikt zou blijven. Het project ging een andere richting op dan men oorspronkelijk wilde, dus koos het team ervoor om het Driver idee te schrappen en met het verrichte werk door te gaan en een volledig nieuwe game te maken.

“We waren al bezig met een racing game dus de keuze werd gemaakt om van dit project een open world game te maken waarin de speler in en uit auto’s kan stappen om andere dingen te doen. Het team wat eraan werkte werd omgegooid: nieuwe mensen kwamen er in, een nieuwe creative director werd aan het project toegevoegd en begonnen aan de nieuwe game.”

Watch Dogs wordt volgend jaar in het tweede kwartaal verwacht voor PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en alle next gen consoles.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie