Log in

Voormalig baas van Eidos Montreal, Stephane D’astous, stapt op bij huidige werkgever Square-Enix. D’astous zou het niet eens zijn met aangekondigde herstructurering binnen het bedrijf. De onduidelijkheid in interne communicatie zou de druppel zijn geweest voor het vertrek.

Na het eerdere vertrek van topman Yoichi Wada bij het Japanse bedrijf door tegenvallende jaarcijfers in de westerse landen moest er flink de bezem worden gehaald door het bedrijf achter games als Tomb Raider, Hitman: Absolution en de Final Fantasy reeks. “Het gebrek aan leiding, lef en communicatie lag er zo dik op dat ik mijn werk niet correct kon uitvoeren”, aldus D’astous, die de bezuinigingen als oorzaak ziet voor de problemen die aan zijn vertrek ten grondslag liggen.

D’astous was bezig met de ontwikkeling van Thief voordat hij zijn vertrek aankondigde. “Dat is één van mijn grootste teleurstellingen, dat ik niet aan het hoofd sta van de studio die Thief maakt” aldus de voormalig werknemer. De ontwikkeling van Thief zal vanaf heden worden geleid door David Anfossi, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere Deus Ex: Human Revolution.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie