game nieuws Log in

Greg Street, breder bekend onder zijn nickname Nightcrawler, gaat aan de slag bij Riot Games. Street was voorheen actief bij Blizzard als lead system designer voor World of Warcraft, maar gaat nu aan de slag bij de ontwikkelaar van League of Legends als lead designer.

Greg Street was jarenlang een belangrijk persoon in de ontwikkeling van World of Warcraft en regelmatig de spreekbuis voor de ontwikkelaar op de verschillende fora. In november 2013 nam hij echter ontslag omdat hij, naar eigen zeggen, “een prachtige kans had gekregen”. Nu blijkt uit zijn persoonlijke LinkedIn-profiel dat hij aan de slag gaat bij Riot Games, bekend van League of Legends. Hiermee lijkt de studio een geschikte lead designer te hebben gevonden, iets waar ze al langere tijd naar op zoek waren.

De studio, die sinds 2009 aan League of Legends werkt, lijkt bezig te zijn met een tweede team voor mogelijk een nieuwe game. Riot Games heeft namelijk momenteel nog tientallen vacatures open staan en hoopt deze in de komende maanden te vullen, wat het vermoeden doet opwekken dat ze aan een nieuwe game werken. Met Street in het team heeft de studio dan ook zeker een goede frontman voor dit team. Greg Street was tien jaar lang actief met de ontwikkeling van Age of Empires-games voordat hij naar Blizzard vertrok om daar zes jaar actief te zijn met World of Warcraft.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *