Voorlopig nog geen nieuwe EA games op Switch

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Voorlopig nog geen nieuwe EA games op Switch

FIFA 18 is momenteel de enige EA game die te spelen is op Nintendo Switch. Velen vroegen zich af of we in de toekomst meer games van EA op dit platform kunnen verwachten. Nu blijkt dat dit nog wel even op zich kan laten wachten.

Eerder deze week kregen we de eerste cijfers te horen over het succes van de Nintendo Switch. In één jaar zijn er meer Switch-exemplaren verkocht dan dat er in totaal aan Wii U-exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Toch is dit voor EA niet genoeg reden om de Switch te vertrouwen en hun games uit te brengen voor deze succesvolle console. Dat blijkt uit een screenshot die te zien is in de tweet van Takashi Mochizuki, redacteur voor The Wall Street Journal.

EA geeft hier aan dat het bedrijf eerst aan de hand van het succes van FIFA 18 wilt inschatten of het de moeite waard is om andere games naar de Switch te brengen. Hier is natuurlijk het een en ander voor te zeggen. Bijvoorbeeld dat FIFA 18 niet per se representatieve data moet geven over het succes van EA games op Switch, omdat voetbalgames niet de volledige markt bezetten. Hoe dan ook geeft EA aan dat zij eerst de progressie van FIFA 18 een volledig jaar willen observeren, voordat ze overwegen om meer games te exporteren.