Log in

Vlambeer, de Utrechtse studio bekend van onder andere Ridiculous Fishing, doopt haar titel Wasteland Kings om tot Nuclear Throne. De beslissing is genomen op verzoek van InXile Entertainment, de studio achter Wasteland 2. Deze waren bang dat de titel tot verwarring zou zorgen.

Wasteland Kings werd tijdens de Sony persconferentie in Keulen aangekondigd voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita. Kort na de aankondiging werd Rami Ismail, mede-oprichter van Vlambeer, benaderd door Brian Fargo van InXile Entertainment. Deze studio werkt momenteel aan Wasteland 2, het vervolg of Frago’s eigen Wasteland. InXile is echter bang dat fans zullen denken dat Wasteland Kings onderdeel is van de serie en dus verzocht het Vlambeer om de naam van de game te wijzigen.

In een uitgebreide blogpost laat Ismail weten dat de titel daarom vanaf heden als Nuclear Throne door het leven zal gaan. De beslissing lijkt vrij recentelijk te zijn genomen door Vlambeer; zelfs een logo met de nieuwe titel van de game ontbreekt nog. De game zal voor zowel PC als PS4 en de Vita verschijnen. De PC-versie zal in oktober al beschikbaar zijn via Steam. Een releasedatum voor de console-versies is nog niet bekend.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie