Verhaal Assassin’s Creed zal weer duidelijk worden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verhaal Assassin’s Creed zal weer duidelijk worden

Ben je het spoor helemaal bijster als het aankomt op het verhaal van Assassin’s Creed? Je bent niet de enige, dus belooft Ubisoft dat Assassin’s Creed Syndicate alle verhaallijnen aan elkaar zal knopen zodat alles op z’n plaats valt.

Sinds de release van de eerste Assassin’s Creed zijn er een boel vervolgen gekomen waarbij niet iedereen heeft kunnen volgen hoe het verhaal in elkaar steekt. Het constante switchen tussen het heden en het verleden maakt het er niet gemakkelijker op. Gelukkig heeft Ubisoft belooft dat Assassin’s Creed: Syndicate alles op een rijtje zal zetten en ervoor zal zorgen dat alles weer “sense” gaat maken, aldus Marc-Alexis Cote.

“Het verhaal van Assassin’s Creed gaat ergens naartoe, absoluut. Het complete verhaal is verdeeld in verschillende gedeeltes. Ten eerste hadden we het gedeelte van Desmond, wat eindigde in Assassin’s Creed 3. Black Flag was de transitie tussen het Desmond-gedeelte en het nieuwe.”

Volgens Cote waren voornamelijk Assassin’s Creed: Black Flag en Assassin’s Creed: Unity ervoor om de twee series te overbruggen. Volgens hem zal Assassin’s Creed: Syndicate de draad weer oppakken en zal duidelijk worden wat de twee verschillende partijen uit de serie doen om te regeren over de moderne maatschappij.

“Ik kan niet ingaan op details van het verhaal in het heden. Het enige wat ik kan vertellen is dat het terugkomt. Het zal logisch zijn voor alle spelers en ze zullen het conflict tussen de Assassin’s en de Templars begrijpen. Een van de meest belangrijke dingen is dat de speler zich belangrijk voelt in het verhaal.”

Het is maar de vraag hoe diep en ver het verhaal wat Ubisoft gepland heeft staan zal gaan. Het antwoord is misschien dat het verhaal door zal blijven gaan zolang de serie goed blijft verkopen.