‘Valve’s VR-prototype loopt jaren voor op originele Oculus Rift Dev Kit’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Valve’s VR-prototype loopt jaren voor op originele Oculus Rift Dev Kit’

Het is alom bekend dat Valve bezig is met virtual reality-headsets, maar een ontwikkelaar van Iridium Studios die op bezoek is geweest bij Valve, claimt dat de prototypes van Valve jaren vooruit lopen op de originele Oculus Rift. Toch lijkt Valve momenteel geen interesse te hebben om de headset commercieel te gaan verkopen, zo blijkt uit het verslag van de ontwikkelaar.

Volgens Feep, zoals de ontwikkelaar geregistreerd staat op NeoGAF, heeft Valve momenteel nog geen plannen om de virtual reality-headsets te gaan verkopen. In plaats daarvan wil de ontwikkelaar / uitgever ze intern gebruiken om te zorgen dat Steam de plek wordt om virtual reality-games te verkopen. Maar volgens Feep is de hardware die Valve momenteel gebruikt jaren voor op de originele Oculus Rift development kit. “Valve’s oplossing loopt jaren vooruit op de originele Oculus. De resolutie van het beeld is, ondanks dat het geen ‘retina’ beeld is, geen probleem meer dankzij een indrukwekkend 1080p display in de headset.

Toch zou de kit nog lang niet perfect zijn. Zo zou de kit niet draadloos zijn en gebruikt men bij Valve momenteel QR-achtige code’s op de muren zodat de camera in het systeem de positie kan bepalen. Hierdoor zou het grote probleem van misselijkheid weggenomen worden, maar kan de speler niet naar de grond op het plafond kijken omdat de camera dan zijn positioneringspunten kwijt is.

Of we de headset dus ooit daadwerkelijk op de markt gaan zien is nog maar de vraag, maar als we dit verslag mogen geloven, is Valve zeker met indrukwekkende dingen bezig.