Valve lanceert Steam Music

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Valve lanceert Steam Music

Steam heeft vanaf vandaag een nieuwe functie waar muziekliefhebbers warm van zullen worden. Valve introduceert vandaag Steam Music. De functie was al een tijdje in beta, maar is voor iedereen te gebruiken. Het stelt de speler in staat om muziek te spelen en te beheren zonder de game te verlaten.

De functie moet ingesteld worden in Steam zelf, waarna de muziek in-game beheert kan worden dankzij de welbekende shift+tab combinatie. De keuze om de muziek te pauzeren wanneer er gesproken wordt tijdens de voicechat, én andere opties zijn beschikbaar. Dus als jij het type bent dat graag jouw eigen muziek of playlists hoort tijdens het spelen van een game, hoef je niet meer te “alt+tabben” en de gameplay te onderbreken.

Voor de mensen die dat niet belangrijk vinden is er ook goed nieuws. Met de komst van de nieuwe functie komen een aantal games met een leuke extra. Sommige games zullen inclusief de soundtrack komen, mits de ontwikkelaar hieraan meedoet. Het is een simpele kwestie van de game downloaden en de soundtrack zal er bij in begrepen zitten. Momenteel betreft dit alleen games van Valve zelf, maar Supergiant Games (bekend van Bastion en Transistor) zal binnenkort volgen. Te verwachten is dat andere bedrijven niet lang achter zullen blijven.

Heb je Steam maar beschik je niet over games van Valve? Niet getreurd: Valve geeft momenteel hoge kortingen op de desbetreffende games, inclusief de soundtrack uiteraard:

  • Half-Life
  • Half-Life 2
  • Half-Life 2: Episode One
  • Half-Life 2: Episode Two
  • Portal
  • Portal 2