Uwe Boll boos op Kickstarter en de menselijkheid

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Uwe Boll boos op Kickstarter en de menselijkheid

De beruchte Duitse filmmaker Uwe Boll is niet zo blij met de gang van zaken rondom Kickstarter en het gebrek aan mensen die zijn projecten wilde steunen. Hij heeft een video op zijn kanaal geüpload om “fuck you all” te zeggen.

Uwe Boll zal voor de meeste die dit lezen geen onbekende zijn: de Duitse filmmaker heeft in het verleden veel games verfilmd. Veel van zijn films worden gezien als een aantal van de aller slechtste films ooit. Boll had blijkbaar moeite om geld bij elkaar te krijgen om zijn volgende projecten van de grond te krijgen, maar kon blijkbaar niet rekenen op veel steun. In 2013 ging zijn Kickstarter voor Postal 2 niet door, aangezien het maar $30.000 had ontvangen terwijl hij om $500.000 vroeg. Zijn tweede gooi was Rampage 3: No Mercy op Indiegogo en behaalde 6.375 Canadese dollars van de benodigde 100.000 Canadese dollars. De Kickstarter voor Rampage 3 deed het niet veel beter.

Uwe Boll was niet blij en besloot een video te uploaden waarin hij zijn frustraties uit. In de video klaagt Boll over dat men liever naar “rotzooi als Avengers” gaat en eerder geld geeft aan projecten op Kickstarter zoals: “the retarded vizard in the forest”. Inmiddels is er op Indiegogo daadwerkelijk een project gestart genaamd The Retarded Vizard In The Forest. Mensen die het project steunen kunnen t-shirts krijgen met een afbeelding van een paard erop.