game nieuws Log in

Unreal Engine 4

Epic Games heeft laten weten dat het gros van alle Unreal Engine 4 licentiehouders bezig zijn met de engine om nieuwe IP’s te maken. Naast vervolgen op huidige series, kunnen we minstens evenveel games uit nieuwe series verwachten.

Mike Gamble, Epic’s licentiemanager in Europa, heeft tegen Edge gezegd dat we met de komst van de nieuwe consoles en de nieuwe Unreal Engine veel nieuwe series kunnen verwachten. Er zijn momenteel veel projecten die nog niet aangekondigd zijn en een groot gedeelte daarvan bestaat volgens hem niet uit vervolgen op huidige series.

“De verhouding is volgens mij minstens 50/50. Maar ik denk dat de ratio eerder rond de 70/30 ligt in het voordeel van nieuwe IP’s.”

We zullen nog steeds veel vervolgen zien, maar volgens Gamble doen studio’s dat om de nieuwe projecten te financieren. De oude succesvolle series halen het geld binnen, dat daarna geïnvesteerd wordt in de nieuwe series. Dus we zullen naast elke sequel ook een nieuwe serie zien verschijnen.

Over welke studio’s, games of series hij het had wilde hij niks kwijt, noch over wanneer we iets meer over de projecten konden verwachten. Hij vertelde wel dat veel projecten gelijktijdig aangekondigd zullen worden en grapte dat wanneer het gebeurt we met z’n allen “snel ziek” worden om telkens maar weer ‘Unreal Engine 4’ te horen.

“Het zal dit jaar gebeuren, in de richting van de kerstperiode. Gezien de kwaliteit van de games in ontwikkeling kunnen we spectaculaire dingen verwachten. Het eerste kwartaal van 2015 wordt ook door velen gezien als een goede periode”.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *