Log in

HUB Uitgevers, de uitgeverij achter titels als IGN Benelux en Power Ulimited, heeft afgelopen maandag faillissement aangevraagd. Dit meldt directeur Raimon Gort aan Tweakers. De curator gaat kijken of een doorstart tot de mogelijkheden behoord.

Volgens Gort is het faillissement veroorzaakt door de ‘weerbarstige markt’ en verschillende ‘liquiditeitsproblemen’. Waarschijnlijk zal de rechter morgen het faillissement uitspreken, waarna de curator aan de slag kan gaan, op zoek naar mogelijkheden. Volgens Gort zal er worden gekeken of er een doorstart kan worden gemaakt, maar hij is niet duidelijk of dit om individuele titels zal gaan of om de hele uitgeverij. De verwachting is dat het voltallige personeel zal worden ontslagen, waarna alleen cruciaal personeel terug kan keren met een tijdelijk contract.

Het is niet de eerste keer dat HUB Uitgevers in de problemen leek te zitten. In augustus vorig jaar werd er al een reorganisatie aangekondigd waarin onder andere werd gesneden bij PCM en Computer Idee!, waardoor er 35 van de 161 arbeidsplaatsen verdwenen. Ondertussen werd het grootste gedeelte van de copy al geschreven door freelancers.

HUB Uitgevers is een relatief grote uitgeverij met twintig verschillende tijdschriften onder zich. Veel van deze tijdschriften waren gericht op computers, games en fotografie zoals Computer Idee!, PCM, Power Unlimited, IGN Benelux, Focus en ZDNET.nl.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie