Log in

Tijdens het eerste kwartaal van het financiële boekjaar 2014, dat loopt van 1 april tot 31 maart, heeft Ubisoft veel minder games verkocht dan in het jaar daarvoor. Volgens de Franse uitgever zakte de verkopen met 42 procent in, vergeleken met het jaar daarvoor. Zo blijkt uit het kwartaalverslag van de uitgever.

Volgens Ubisoft zijn de tegenvallende verkopen vooral te danken aan het ontbreken van belangrijke nieuwe titels. Vorig jaar kwam onder andere Ghost Recon: Future Soldier op de markt, terwijl er dit jaar alleen enkele downloadbare titels verschenen. Toch heeft het bedrijf niet onder de maat gepresteerd: er werd 76 miljoen euro aan omzet gedraaid, terwijl de verwachtingen lagen op 70 miljoen euro. Volgens de uitgever kwam dit vooral door een stijging van 56 procent in verkoop van oudere games, zoals Far Cry 3, Assassin’s Creed 3 en Just Dance 4.

Daarnaast presteerde de downloadbare games erg goed. De mini-AAA titels, zoals Ubisoft ze zelf noemt, Far Cry 3: Blood Dragon en Call of Juarez: The Gunslinger zorgde voor een groei van 26 procent op het digitale vlak en een omzet van 34 miljoen euro. Verkoopdoelen voor het tweede kwartaal liggen een stuk hoger, op 200 miljoen euro. Dit is in lijn met de verwachting aangezien het tweede kwartaal onder andere de release van Splinter Cell:Blacklist en Rayman Legends zal zien.

Daarnaast heeft de studio ook duidelijk gemaakt wat de plannen zijn voor hun next-gen games. Volgens de uitgever zal The Crew nog steeds aan het begin van 2014 verschijnen, met een streefdatum van 31 maart 2014. Tom Clancy’s The Division staat op de planning voor het einde van het volgende financiële boekjaar en kan dus eind 2014 of zelfs begin 2015 pas in de winkels liggen.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie