Log in

Far Cry 3 creative director Patrick Plourde en Ubisoft onthulden vandaag tijdens GDC Europe dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van Child of Light (CoL). De game zou een “sidescrolling fairytale game” gaan worden en qua gevoel vergelijkbaar zijn met een indie game. De game zou geïnspireerd zijn door klassieke RPG’s als Final Fantasy en Vagrant Story.

Na zijn werk aan AAA titel Far Cry 3 wilde Plourde aan een kleiner en persoonlijker project gaan werken. CoL zal een klassiek sprookje vertellen met graphics die “gebaseerd zijn op de illustraties in oude sprookjesboeken”, aldus Plourde. De game zal ontwikkeld worden met de engine die o.a. ook Rayman Legends voort heeft gebracht.

De gameplay van CoL legt Plourde uit als een combinatie tussen Final Fantasy VI en de indie game Limbo, met side-scrolling controls en turned-based gevechten. Over het verhaal van CoL is nog niet veel vrijgegeven anders dan dat het draait om een jonge vrouw die net als in veel traditionele Japanse roleplaying games haar ware aard vind. Meer info zal binnenkort door Ubisoft naar buiten worden gebracht, zo beloofde Plourde.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie