Ubisoft kondigt Rabbids-film aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft kondigt Rabbids-film aan

Ubisoft heeft aangekondigd dat in samenwerking met Sony Pictures een film rondom de populaire Rabbids ontwikkeld zal gaan worden. Al eerder werd bekend dat de Rabbids een eigen TV-serie zullen krijgen in Frankrijk, genaamd Rabbids Invasion.

De karakters, die begonnen als gemene maar vrij domme konijn-achtigen in de Rayman games, zijn inmiddels uitgegroeid tot iconische wezens in de Ubisoft-stal en hebben al een aantal eigen games op hun naam staan. “De Rabbids hebben een besmettelijke kwaliteit tot zich. Hun simpele geluk en absurde, anarchistische gedrag zorgen ervoor dat je op een andere manier naar de wereld gaat kijken. Er komt geen eind aan de chaos die ze zullen creëren wanneer de film in de bioscoop draait”, aldus Hannah Minghella van Columbia Pictures.

Ubisoft heeft een speciale afdeling voor film opgericht in januari 2011 die zich zal gaan richten op films. Er zijn onder andere al aankondigingen voor films rondom Ghost Recon, Assassin’s Creed en Splinter Cell gedaan, alsmede de eerder genoemde Rabbids TV-serie. Jean-Julien Baronet van Ubisoft Motion Pictures had het volgende te zeggen over het project: “Sony Pictures heeft gigantisch veel ervaring in het ontwikkelen van live-action en animatie blockbusters voor een wereldwijd publiek. Dat maakt ze een natuurlijke keus voor wat we willen bereiken met een Rabbids-film”.