Ubisoft kondigt nieuwe Ghost Recon-game aan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Ubisoft kondigt nieuwe Ghost Recon-game aan

Ubisoft heeft donderdag Ghost Recon: Breakpoint aangekondigd. De game komt nog dit jaar uit en neemt ons mee naar een eiland vol modder, drones en supersoldaten. De leider van deze supersoldaten is niemand minder dan acteur Jon Bernthal, bekend van zijn rol in Marvels The Punisher.

Tijdens een uitgebreide livestream deed Ubisoft zijn nieuwe game uit de doeken. We kregen meteen al gameplay te zien van de shooter, ook al bevindt de game zich nog in de alpha-fase. Ook kregen we meteen een releasedatum te horen: de titel moet op 4 oktober 2019 verschijnen.

Ghost Recon: Breakpoint heeft een iets ander uitgangspunt dan het vorige deel, Wildands. In laatstgenoemde moesten spelers jagen op een drugskartel, nu zijn het de Ghosts die achterna gezeten worden. Hun achtervolgers, The Wolves, hebben de grootste drone-fabrikant ter wereld overgenomen om drones te kunnen gebruiken als wapens.

Tijdens de getoonde gameplay is te zien dat je meer dan ooit tevoren tactisch en vooral voorzichtig te werk moet gaan. Stealth wordt erg belangrijk in Breakpoint. Op een basis afrennen en maar gaan schieten is er niet bij en bij achtervolgingen van The Wolves moet je je letterlijk in de modder begraven om niet gezien te worden.

Net als in het vorige deel kun je Breakpoint met drie vrienden spelen. Daarnaast heeft Ubisoft ook al een PvP-modus aangekondigd.