Twitch Prime stapt van kijken zonder reclames af

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Twitch Prime stapt van kijken zonder reclames af

Twitch heeft aangekondigd dat het kijken zonder reclames af gaat schaffen. De mensen met een Twitch Prime-abonnement zullen dus ook reclames krijgen. Deze aanpassing moet vanaf volgende maand van start gaan.

De reclames op Twitch-kanalen waren voorheen alleen voor niet-betalende klanten van Twitch. De streamingsdienst voert vanaf 14 september echter een grote verandering in. Vanaf dan krijgen ook de Twitch Prime-leden te maken met de reclames.

Mensen die voor die tijd al een abonnement hebben afgesloten, worden nog gematst. Leden die voor 14 september een maandabonnement hebben, krijgen pas 15 oktober met de verandering te maken. De jaarabonnees gaan de reclames pas zien bij het vernieuwen van hun abonnement. Leden die toch reclamevrij willen blijven kijken, kunnen voor Twitch Turbo kiezen. Dit is een uitgeklede versie van Twitch Prime en is daardoor iets goedkoper.

Twitch zegt zelf dat op deze manier de streamers geholpen worden. Het bedrijf zegt dat het zo de manier van adverteren versterkt en uitbreidt voor de streamers. Tevens zegt Twitch dat het met reclames het platform verbetert waarop streamers hun geld kunnen verdienen.

Volgens de streamingsdienst zal Twitch Prime verder in zijn huidige vorm vrijwel hetzelfde blijven. Voor zover bekend zal alleen het reclamevrij kijken uit het pakket worden gehaald. Hiervoor zal er dus ook Twitch Turbo aangeschaft moeten worden. Daarnaast zal de prijs voor Twitch Prime van €3,99 per maand naar €5,99 per maand gaan.

Op Twitter is er door verschillende Twitch-streamers negatief gereageerd op de verandering. Een Twitch Prime-abonnee zei dat ie het abonnement juist aangeschaft had voor het reclamevrij kijken.