Tweede uitbreiding Battletech komt in juni

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Tweede uitbreiding Battletech komt in juni

Ontwikkelaar Harebrained Schemes en uitgever Paradox Interactive hebben fijn nieuws voor de fans van Battletech. Middels een trailer maakten beide bedrijven bekend dat er in juni een nieuwe uitbreiding naar de game komt.

Het is de tweede uitbreiding van Battletech en deze heeft de naam ‘Urban Warfare’ gekregen. De uitbreiding moet heel wat nieuwe dingen naar de game brengen. Spelers verlaten de grote open velden die game te bieden heeft en ruilen deze in voor achterstraatjes in de stad. Elk gebouw kan kapot en het belooft dan ook een flinke sloopparty te worden. Daarnaast krijgt de game enkele nieuwe flashpoints erbij, zodat spelers opnieuw een reeks korte verhalen kunnen beleven. Als laatste verschijnen er twee nieuwe Battlemechs; Raven-1X, een lichtgewicht die ervoor kan zorgen dat vijanden tijdelijk niet op jouw team kunnen mikken, en Javelin, een vechter die erg van close-range combat houdt.

De uitgever plaatste een aankondigingstrailer op diens YouTube-kanaal, zodat we direct kunnen zien waar we straks mee te maken krijgen. Je checkt de video natuurlijk hieronder.

Er werd ook meteen een releasedatum onthuld, zodat spelers weten wanneer ze de tweede uitbreiding kunnen verwachten. Het wachten is niet lang meer, want Urban Warfare verschijnt al op 4 juni voor pc.