Turok en Turok 2 naar de Switch

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Turok en Turok 2 naar de Switch

Turok: Dinosaur Hunter en Turok 2: Seeds of Evil maken de overstap naar de Nintendo Switch. Nightdive Studios is verantwoordelijk voor deze Switch-versie. De eerste game werd oorspronkelijk uitgebracht op de Nintendo 64 en had eerder al remasters op de pc en Xbox One.

Uit een bericht op Twitter blijkt dat er een Nintendo Switch-versie zal komen van Turok en Turok 2. Hoewel Nightdive Studios de games nog niet officieel heeft aangekondigd, heeft de studio al wel een pagina voor de games aangemaakt op Nintendo’s website. In 1997 kwam de originele game uit voor de Nintendo 64. De remasters van Turok en Turok 2 werden eerder uitgebracht op de pc en Xbox One. Deze bevatten widescreen-ondersteuning en uiteraard verbeterde graphics. Daarnaast werden er enkele aanpassingen doorgevoerd qua gameplay.

De game Turok, gebasseerd op de gelijknamige stripreeks, vertelt het verhaal van Turok, een oorspronkelijke bewoner van Amerika die moet voorkomen dat de kwaadaardige Campaigner het universum zal overheersen. Turok, wiens echte naam Tal’Set is, kan door de tijd reizen door middel van de mantel van Turok. Deze wordt elke generatie doorgegeven door de oudste man van de stam. Elke Turok heeft de taak om de grens tussen de aarde en de vergeten landen te beschermen.

De releasedatum staat momenteel op 18 maart. Het is niet bekend of dit voor zowel Turok: Dinosaur Hunter als Turok 2: Seeds of Evil geldt of alleen voor de eerste game.