game nieuws Log in

Tijdens de Steam Dev Days heeft Valve een nieuwe versie van haar controller getoond die gebundeld zal gaan worden met de verschillende Steam Machines. Opvallend is dat het touchscreen, dat voorheen prominent aanwezig was op de voorzijde, is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor acht knoppen.

Het nieuwe prototype heeft in plaats van het touchscreen acht actieknoppen in een meer traditionele opstelling, maar wel geplaatst tussen de cirkelvormige touchpads die de thumbsticks vervangen. Dit blijkt uit een foto van ontwikkelaar Leszek Godlewski, welke aanwezig is bij het evenement op een plek exclusief toegankelijk voor ontwikkelaars. Daarnaast zijn ook de vier knoppen om het touchscreen verdwenen, net als de drie knoppen onder het touchscreen, welke origineel de Big Picture Mode van Steam op zouden roepen.

Volgens ontwikkelaar Tomas Rawlings zei Valve zelf tijdens de presentatie van het nieuwe prototype dat het touchscreen overbodig was geworden door de nieuwe ‘Ghost modus’ in Steam, welke de knoppen op het scherm zal weergeven over de game heen. Volgens verschillende aanwezigen is de controller aanwezig op het evenement in de nieuwe vorm en ook al te proberen.

Tijdens CES, Amerika’s grootste consumenten elektronica beurs, was het vorige prototype van de controller nog aanwezig, maar daar gaf Valve al aan dat het ontwerp nog onderhevig was aan feedback uit de community. Het lijkt nu dat Valve naar deze feedback heeft geluisterd. Het bedrijf verwacht dat de controller vanaf deze zomer te koop zal zijn als ook de eerste Steam Machines over de toonbank gaan.

steam_controller_2.0_cinema_720.0
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *