Tim Sweeney denkt dat Microsoft Steam uit Windows wil werken

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Tim Sweeney denkt dat Microsoft Steam uit Windows wil werken

Tim Sweeney van Epic Games denkt dat Microsoft bezig is om Steam uit Windows te werken en te vervangen door hun eigen ‘Universal Windows Platform’, dat laat hij weten in een interview tegenover Edge Magazine. Volgens de CEO van de ontwikkelaar achter onder andere Gears of War gaat Microsoft Steam steeds slechter laten werken op Windows, om gebruikers over te laten stappen naar hun eigen Windows Store.

Nu is het niet zo dat Sweeney denkt dat Steam van de ene op de andere dag niet meer zal werken, maar het is volgens hem een gestaagd proces waar Microsoft mee bezig is:

Het is niet zo dat ze bij Microsoft morgen de knop omzetten en je Steamgames niet meer werken – ze proberen het geleidelijk aan zo te spelen dat steeds meer oude applicaties niet meer werken en dat je dan de nieuwe apps van Microsoft moet gaan gebruiken.

Microsoft laat de laatste tijd juist zien dat ze meer eenheid tussen platforms willen door de scheiding tussen Xbox en Windows weg te halen. Volgens Tim Sweeney is dat schijn en hebben ze eigenlijk hele andere plannen:

Microsoft heeft een berg vage persberichten waarin ze hun eigen openheid promoten, maar concrete beloftes op dat gebied maken ze niet.

Uiteraard is Microsoft het niet eens met de aantijgingen van Sweeney en Phil Spencer reageerde op Twitter op de beschuldigingen.


Phil Spencer liet op Twitter verder weten dat het Universal Windows Platform (UWP) geen vervanging is voor andere diensten. UWP is op het gebied van games een directe concurrent van Steam, dat nog altijd de marktleider is als het gaat om game platforms voor pc.