THQ Nordic koopt Saints Row-uitgever Koch Media

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
THQ Nordic koopt Saints Row-uitgever Koch Media

THQ Nordic heeft uitgever Koch Media overgenomen voor een bedrag van 121 miljoen euro. Koch Media is het bedrijf dat uitgever Deep Silver bezit en daarmee dus games als Saints Row en Dead Island overneemt.

THQ Nordic kun je kennen als het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Darksiders-games en de recente re-release van De Blob. Met de overname van Koch Media krijgt het bedrijf nu ook de controle over de verschillende studio’s van Deep Silver, waaronder Volition (Saints Row) en Dambuster (Homefront). Daarbij heeft THQ Nordic nu ook de exclusieve rechten voor de Metro-games die door 4A ontwikkeld worden.

THQ heeft laten weten dat het geen plannen heeft om Deep Silver te herstructureren en dat er dus een grote kans is dat de banen bij de verschillende ontwikkelaars veilig zijn. Het plan is om het ontwikkelingsproces goed te controleren en om de ontwikkeling te ondersteunen, zodat de kwaliteit van de projecten hoog wordt. Op deze manier zullen deze projecten ervoor zorgen dat de investering het waard is geweest voor THQ Nordic.

With the competence THQ Nordic possesses on management level, Koch Media will be better positioned to deliver the full potential of its development projects in the future. – THQ Nordic