game nieuws Log in

THQ Nordic | Pixel Vault

Ontwikkelaar THQ Nordic heeft laten weten dat het de studio Piranha Bytes heeft opgekocht. Piranha Bytes is vooral bekend geworden door de Gothic-, Risen- en Elex-games. De studio behoudt wel complete creatieve vrijheid.

Na het opkopen van de studio maakte THQ Nordic ook bekend dat het bedrijf werkt aan een nieuw, nog niet aangekondigd AAA-project. Met het overnemen van Piranha Bytes heeft de uitgever nu tachtig games in ontwikkeling, waarvan 48 titels nog niet zijn aangekondigd. Piranha Bytes behoudt complete creatieve vrijheid en CEO Michael Ruve blijft het geheel aansturen.

THQ Nordic heeft ook de kwartaalcijfers van de periode januari tot en met maart 2019 bekendgemaakt. De ontwikkelaar ziet een stijging van 158 procent in het netto inkomen ten opzichte van vorig jaar. De release van Metro Exodus en Satisfactory spelen een grote rol in deze stijging. In een aantal regio’s heeft de ontwikkelaar ook spellen van andere uitgevers uitgebracht. Zo zijn onder andere Kingdom Hearts 3 van Square Enix en Resident Evil 2 en Devil May Cry 5 van Capcom, uitgebracht door THQ Nordic.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *