Thief krijgt mobiele companion app

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Thief krijgt mobiele companion app

Thief, de aankomende stealth-game van Square Enix, krijgt een companion app die de speler meer informatie zal geven over de game en zijn karakters. Daarnaast kunnen spelers in een betaalde versie ook hun items uit de game beheren. De app zal zowel voor Android als voor iOS verschijnen.

Volgens Square Enox mogen we eind deze maand al de lite-versie van de app verwachten. In de app kunnen spelers onder andere screenshots en trailers bekijken, maar ook biografieën van de karakters lezen. Spelers die bereidt zijn om €2,69 te betalen krijgen de volledige versie van de app. Deze legt verbinding met de game waardoor de speler de gestolen voorwerpen direct op zijn smartphone/tablet kan bekijken. Daarnaast zal de betaalde versie van de app een wiki bevatten met meer details over de game en interactieve kaarten van de gebieden. Of deze ook in realtime zullen weergeven waar de speler zich bevind, zoals bij de companion app van Assassin’s Creed IV ook was, is niet duidelijk.

Spelers die de game hebben gereserveerd zullen de volledige app gratis krijgen bij hun game. Daarnaast zullen spelers met een reservering de soundtrack en een extra missie gratis ontvangen. De gratis versie van de app zal, zoals eerder vermeldt, eind deze maand beschikbaar zijn. De volledige versie zal op 28 februari te koop zijn, gelijk met de release van de game. Thief zal op die datum beschikbaar zijn voor PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.