The Witcher 3 verkoopt vier miljoen exemplaren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witcher 3 verkoopt vier miljoen exemplaren

The Witcher 3: Wild Hunt is nu ruim twee weken beschikbaar en mag nu al als een groot succes bestempeld worden. In die twee weken tijd zijn er in totaal 4 miljoen exemplaren verkocht.

Alsof de hoge scores die vrijwel alle grote gamingwebsites en magazines het nog duidelijk genoeg hebben gemaakt: The Witcher 3: Wild Hunt is een goede game. De gamers van over de hele wereld lijken het daarmee eens te zijn want in de twee weken dat de game uit is, zijn er wereldwijd 4 miljoen exemplaren van verkocht. CD Projekt Red medeoprichter Marcin Iwinski heeft in een open brief geschreven dat hij er uiteraard blij mee is.

“Vier miljoen RPG-fans die hun zuurverdiende geld aan onze game spenderen is een teken dat we iets goeds hebben gedaan.”

Onduidelijk is of dit aantal genoeg is om The Witcher 3: Wild Hunt als winstgevend te zien, maar de game is ieder geval op weg om de best verkochte game in de serie te worden.  In september 2014 meldde CD Projekt Red dat alle delen (en versies) van de vorige Witcher-games samen 8 miljoen exemplaren hadden verkocht.