Log in

Een mooi gevalletje ‘foutje, bedankt’ van Naughty Dog. De easter egg in Uncharted 3: Drake’s Deception, waarin een krant lag die sprak over de uitbraak van een infectie, had helemaal niet in de game mogen zijn. Zo blijkt nu uit een interview tussen Kotaku en Neil Druckmann, creative director voor The Last of Us.

Het verhaal begint halverwege 2011, tijdens de ontwikkeling van Uncharted 3. The Last of Us was nog niet aangekondigd, maar zou tijdens de E3 in juni 2011 bekend worden gemaakt. Echter werd deze aankondiging doorgeschoven naar december 2011 tijdens de Spike Awards. Dit was ruim een maand na het verschijnen van Uncharted 3: Drake’s Deception, in november 2011.

Kort na de release begonnen er geruchten de ronde te doen. In de game was een krant gevonden waarin werd gesproken over onderzoekers die nog stede op zoek waren naar een oplossing voor een dodelijk virus. Momenteel een vrij duidelijke verwijzing naar The Last of Us, maar destijds, voor de aankondiging van de game, zaten spelers in het duister.

“Uiteindelijk werd de aankondiging uitgesteld en waren we de krant vergeten,” verteld Druckmann. “We waren hem compleet vergeten.” Natuurlijk was het op dat moment al te laat en had iemand anders de connectie al gelegd. “We zaten in een vergadering en ik kreeg een bericht: ‘De aap is uit de mouw.’ En wij hadden allemaal een gevoel van ‘what the f…, we hebben het zo lang voor ons gehouden’,” verteld hij verder.

“Dus we zijn naar het design-team toe gegaan en de designer die de krant in de game had gestopt, stapt op me af en zegt ‘Als je het maar weet; jij had toestemming gegeven. Ik had toestemming,’ en ik had zoiets van ‘Toestemming waarvoor?’. Dus toen zijn we op NeoGAF gaan kijken en had iemand geplaatst dat ze een krant hadden gevonden. Ik had meteen het gevoel van ‘Oh nee, we zijn ontdekt.’,” aldus Druckmann.

De grote vraag op de forums was echter waarover dit zou kunnen gaan. Waarschijnlijk een verwijzing naar een andere studio van Sony, zo was de gedachte. Naughty Dog had immers maar één team en die werkte volop aan Uncharted 3.

Ondertussen weten we beter en heeft Naughty Dog wel degelijk meerdere teams die aan games werken. Nu, bijna twee jaar verder, is The Last of Us zo goed als klaar en verschijnt over een aantal weken in de winkels, exclusief voor de PlayStation 3.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie