Log in

Bethesda zou momenteel in gesprek zijn met Microsoft om ervoor te zorgen dat spelers niet in het bezig hoeven te zijn om The Elder Scrolls Online te kunnen spelen. De game zal echter niet gratis zijn; spelers moeten sowieso een abonnement van 15 dollar per maand afsluiten.

Vorige week, tijdens de Gamescom, kondigde de uitgever nog aan dat de game op een abonnementsmodel zal werken waarbij spelers per maand 15 dollar neer mogen tellen. Willen spelers echter op de Xbox One of PlayStation 4 spelen, dan zullen ze ook een Xbox Live of PlayStation Plus abonnement moeten hebben. Bethesda wil hier echter onderuit komen en de spelers deze verplichting niet opleggen.

Of het een succes zal zijn is echter maar de vraag. Andere uitgevers gingen Bethesda al voor, maar slaagde geen van allen. In 2009 probeerde Cryptic Studios het voor Champions Online en in 2010 waagde Square Enix met Final Fantasy XIV een poging, maar beide faalde. Microsoft zou een deel van de abonnementskosten willen, maar dat zagen de uitgevers niet zitten.

Ook bij Sony zullen spelers extra moeten betalen vanwege het PlayStation Plus-abonnement. Sony lijkt echter wat flexibeler te zijn, aangezien DC Universe Online gratis te spelen zal zijn bij de release van de PlayStation 4. Wordt de game echter niet door Sony zelf uitgegeven, dan blijft de eis in stand.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie