Log in

Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat de spelers van The Elder Scrolls Online 12,99 euro per maand zullen moeten gaan betalen. Na aanschaf krijgt de speler dertig dagen gratis speeltijd, daarna zal er alleen met een maandelijks abonnement gespeeld kunnen worden. ZeniMax Online Studio’s, de maker van de MMO RPG sluit kortingen op langere abonnementen nog niet uit.

De makers beloven dat er naast dit maandelijkse bedrag geen andere bedragen betaald zullen hoeven worden.”We bouwen een game met de vrijheid om te spelen, alleen of met vrienden, zo veel je dat wilt. Een spel met betekenis en consistente content, gevuld met honderden uren gameplay die meteen ervaren kan worden en ondersteund wordt door een premium customer support. Een maandelijks betaald abonnement betekent dat we de gamer het spel kunnen aanbieden zoals we dat wilden maken en waar de fans voor willen betalen. Een ander model zou betekenen dat we concessies moeten doen en veranderingen door moeten voeren die we niet willen”, aldus ZeniMax CEO Matt Firor tegen GameStar.

Firor: “De The Elder Scrolls games draaien allemaal om de spelers en de mogelijkheid om te gaan waar zij willen. Wij hebben het gevoel dat betaalde processen tussen de gamer en de content stoppen waar dan ook in het spel dat gevoel van vrijheid belemmert, en een maandelijks betaald bedrag betalen voor 100% toegang tot de game de serie beter toekomt. Het past beter dan een systeem waar je los moet betalen voor features en toegang terwijl je speelt”.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie