Log in

Tencent heeft op ChinaJoy 2013, een beurs voor gaming developers in Azie, een demonstratie gegeven van hun populaire online MMORPG Blade & Soul gekoppeld aan Sony’s HMZ-T2 3D gaming headset.

De HMZ-T2 is Sony’s 2de generatie 3D headset en geeft de gebruiker via twee 720p OLED display een echte 3D ervaring. De headset is sinds kort ook in Nederland te krijgen voor ongeveer €749,-. Tot nu toe was er vanuit de gaming wereld nog niet erg veel belangstelling voor dit soort headsets maar gezien het succes van de Oculus Rift komt er nu wat meer interesse bij zowel de ontwikkelaars als de gebruikers.

Tencent heeft op ChinaJoy 2013 een aantal demo machines neergezet met de Sony headset om gebruikers een meer realistische ervaring in de wereld van Blade & Soul te tonen. De game blijft gewoon bestuurbaar met toetsenbord en muis dus of het heel praktisch is, is nog maar de vraag. Maar gezien de gedetailleerde karakters in vaak nogal minimale kleding zullen vooral de mannelijke bezoekers van ChinaJoy 2013 daar totaal geen probleem mee hebben.

Blade & Soul is ontwikkeld door NCSoft en is op dit moment beschikbaar in Korea en China waar het een van de populairste MMO’s is. NCSoft heeft in het verleden gezegd dat er een Engelstalige versie zou komen van de de game maar hoe het met de ontwikkeling daarvan staat is op dit moment nog niet bekend.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie