Log in

Uitgever Take-Two heeft de handelsnaam voor Bully, de game die in 2006 in Nederland uitkwam onder de naam Canis Canem Edit, vernieuwd. Eerder werd ook al het merknaam Agent vernieuwd en ook Bully krijgt een langere levensduur blijkt uit gegevens van het United States Patent and Trademark Office.

De controversiële sandbox game, waarin de speler een kostschool aandeed en hier een grote hoeveelheid missies moest uitvoeren kwam in 2006 uit voor de PlayStation 2. Ontwikkelaar Rockstar biedt de originele game echter al geruime tijd aan als download op o.a. Steam en PlayStation Network. Eind vorig jaar verscheen de game in Amerika ook als PlayStation Classic voor de PlayStation 3. Vooralsnog is er niets bekend over een Europese heruitgave van de game.

Bully kreeg veel kritiek bij de originele uitgave omdat een delinquent de hoofdrol speelde die veel onacceptabele missies zou moeten uitvoeren. Zo waren er veel seksueel getinte opdrachten, waaronder naaktfoto’s maken in de vrouwendouche van de school, en zat er veel geweld in de vorm van pesten in de game.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie